Kalenderbilder 2010

Januari

2010 Januari Snärle

Skidtävling i Snärle skola år 1945.
Från vänster: Gerd Jonsson, Jan Wahlgren, NN, Kerstin Törnkvist, Bengt Svensson, Ingvar Gustafsson, Stig Jonsson, Tage Törnkvist, Arne Hult, NN, Sonny Brorsson, Rune Lindor, Lars Gunnarsson, Agne Jonsson, Jan Gustafsson. Bakom barnen Artur Wahlgren.

Februari

2010 Februari Torget

Vetlanda Torg tidigt 1960-tal.
Skyltarna leder trafiken rätt – mot Nässjö, Eksjö, Sävsjö, Kalmar och Oskarshamn.

Mars

2010 Mars Mejeriet

Mejeriföreningen på Vitalagatan, 1950-talet.
Tejmarks Specerier hade affär mot Vitalagatan. Idag finns där Pizzeria Victoria. Btggnaden i bakgrunden har rivits och lämnat plats för Team Sportia.

2010 April AU

Kommunstyrelsens arbetsutskott, (AU), tidigt 1960-tal.
Bilden är tagen vid Evert Jarls sommarstuga Loaklev, Skirö.
Från vänster Åke Törnqvist, Nils Rigmark, Evert Jarl, John ”Jojo” Johnsson och Kjell Nilsson.

2010 Maj Domus

Lasarettsgatan från torget omkring år 1965.
Konsum blev Domus, när den invigdes år 964. I byggnaden finns idag Expert Foto.

2010 Juni Badhuset

Vetlanda varmbadhus, byggt 1953-54.
Badhuset var det första som byggdes i Sverige efter kriget. Bassängen har måtten 16,67 x 6 m. De speciella etsningarna i fönstren är gjorda av Gunnar Erik Ström. På byggnadens baksida inrymdes en tvättinrättning.

2010 Juli Skulptur

Skulpturen ”Djur och Människor” av Knut Erik Lindberg.
Torgförsköningskommittén hade arbetat länge och skulpturen kunde äntligen avtäckas hösten 1956 av landshövdingen Olle Ekblom. Slutsumman för skulpturen uppgick till kr 107.000:-.

Augusti

2010 Augusti EPA

Hörnet Storgatan – Stationsgatan omkring år 1955.
Huset på Storgatan 17 byggdes för EPA och ritades av arkitekten Bent Jörgen Jörgensen, (samme man som senare ritade stadshuset). I bakgrunden syns stationshuset och Centralhotellet.

2010 September HvGIF

HvGIF P16 1974.
Laget blev Smålandsmästare efter finalseger mot Kalmar FF med 4 – 0.
Stående från vänster: Göran Folkesson, (lagledare), Björn Svensson, Kenth Hultqvist, Per Lennartsson, Peter Sterner, Mats Källqvist, Christer ”Doddan” Åberg, Tomas Karlsson, Mats Carlström, (lagledare).
Sittande från vänster: Leif Jacobsson, Peter Liljegren, Stefan Karlsson, Gert Adolfsson, Åke Svensson, Ingemar Johnsson, Stefan Frejd.
Sittande med pokalen tränaren Knut ”Vispen# Isaksson.

2010 Oktober Kvarndammen

Kvarndammen omkring år 1950.
Här kunde stadens barn bada och lära sig simma.

2010 November Carl Thörnlund

Skräddare Carl Thörnlund med personal, bild från 1930-talet.
Mannen bakom Carl Thörnlund är Hjalmar Söderdahl. Kvinnan är okänd.

2010 December Srarionsgatan

Stationsgatan omkring år 1910.
Husen närmast i korsningen Stationsgatan och Kyrkogatan finns kvar ån idag.

Baksidesbild

2010 Baksida Lantmäteriet

Lantmäteriets personal år 1986.
Övre raden från vänster: Bengt Törnblom, Lennart Olsson, Bernt Johansson, Per-Arne Wedemalm, Rolf Sellmo, Sören Kraft, Anders Strömbäck, Eiberth Rundberg, Ingmar Ivarsson.
Nedre raden från vänster: Jan-Åke Johansson, Ulla Johansson, Eose-Marie Dahl, Siv Persson, Ann-Christine Isaksson, Vivianne Svahn, Berit Aronsson, Anita Björling, Karl-Erik Andersson.