Kalenderbilder 2012

Januari

2012 Januari Ybelsborg

Ybelsborgs bryggeri.
Bilden är tagen strax innan byggnaden, belägen norr om Vetlanda kyrka, revs. Kvar idag finns källaren, plats för bl a julmarknad.

Februari

2012 Februari Lasarettsgatan

Adolphssonska fastigheten.
Byggnaden, här avbildad på 1890-talet var 1902-1904 plats för Hvetlanda Elementarskola. Senare Matilda Karlssons café. Från år 1922 har byggnaden använts som slöjdaffär, först Karlssons slöjdaffär, som blev Nya Slöjdaffären, när den övertogs av familjen Carlvant. Efter en period som leksaksaffär har lokalerna tagits över av Barnhörnan.

Mars

2012 Mars Storgatan

Storgatan 12.
Bild från Storgatan när rivningen av byggnaden på Storgatan 12 hade påbörjats i december år 1965.

2012 April Magasinsgatan

Erlandssons Charkuteriaffär.
Interiör från Erlandssons Charkuteriaffär, belägen på Magasinsgatan 2.

2012 Maj Kyrkogatan

Signe Lundbergs ateljé.
Interiörer från Signe Lundbergs fotoateljé på Kyrkogatan 18.

2012 Juni Musikkåren

Musikkåren
Spännande tyckte lilla Kristina Lorentsson om musikkåren. Kårmedlemmar från vänster: Erik Jardbring, Bruno Helgesson, Ellvin, Håkan Lindberg och Thomas Erlandsson. Foto: Günter Maiwald.

2012 Juli Br Andersson

Bröderna Andersson.
Bröderna Anderssons Industrier i Ekenässjön startades år 1914 av Gottfrid Andersson. Bilden visar företagets 30-års jubileum efter det att sönerna Sven, Max och Inge övertagit driften. På bilden från vänster: Vägdirektören Gösta Gejpel, Sven Andersson, landshövding Sven af Geijerstam, Inge Andersson, länsarbetsdirektör Bertil Gråberg och Max Andersson. Vid denna tid hade företaget 276 anställda.

Augusti

2012 Augusti Holsby

Brunnen i Holsbybrunn.
Gästerna deltog ibland i hushållsgöromålen. Bland damerna doktorinnan Sigrid Johansson, lärarinnorna Naima Hansson och Signe von Porat. Till höger Hilda Nordstrand och Augusta Hansson.

2012 September Cigarrhandel

Alma Carlssons Cigarr-Handel.
Alma Carlssons affär var belägen på Storgatan 18. Personerna på bilden okända. Familjemedlemmar ?

2012 Oktober Hockey

Vetlanda Hockeyclub 1976-1977.
Stående från vänster Bengt-Göran Löfgren, (tränare), Leif Jacobsson, Jonny Carlström, Mikael Johansson, Jan Andersson, Thomas Holm, Thomas Berggren, Lennart Andersson, Anders Kohlemainen, Toe Zachrisson, Vide Andréen.
Sittande från vänster: Peter Toftborn, Greger Andersson, Roger Gustafsson, Rolf Lundberg, Anders Edeborg och Rolf Lennartsson.
Liggande: Dan Stridh och Håkan Persson.

2012 November Bäckseda

Bäckseda Träskulptur.
Evald Erlandsson och Sture Eriksson i arbete med bildhuggeri 1950.
Foto Bertil Ericsson

2012 December Torv

Torvtransport.
Här ses, omkring år 1955, Karl Pettersson, (Stockholms-Pelle) och åkeriägaren Bror Carlsson från Landsbro vid en transport Myresjö – Kalmar.

Baksidesbild

2012 Baksida NTO

NTO:s scoutkår 1938.
Bilden bevarad av Henny Oldenburg, (Lindner), som ses blundande under den svenska flaggan.