Månadens Bild 2

Bedömande klubb Skillingaryds Fotoklubb,

Plats 1, nr 1451-2. Marianne
Marianne Plats 1

Vinnarbilden placerades ganska snart som nr 1. En mycket bra porträttbild! Det som fällde avgörande var helheten med blicken från tjejen som tittar in i kameran och den unge killens blick som drömskt tittar på något vi inte vet. Det enda som är riktigt skarp är den unge killens ögon, men det räcker! Är det ett syskonpar? Mjukt porträttljus och en enkel och naturlig bild. Fin känsla och bra beskuren. Den har även en svag nyans av sepia som gör bilden än bättre. Bra utfört passepartoute-arbete även här med riktig syrafri tejp.

Plats 2, nr 1452-1. Jennifer
Jennifer Plats 2.

Pojken med ryggen mot kameran kom till slut på en andraplats efter att ha vandrat ända från 6-8 plats. Den delade dock juryn i två delar där några inte förstod bildens budskap. Djärvt utsnitt och lite mystisk bild. Bilden ger frågor? Känner sig killen utstött eller bara lite ledsen. Är det han som skrivit texten på träväggen? Bra utfört passepartoute-arbete.

Plats 3, nr 1451-1. Marianne
Marianne Plats 3.

Ett annorlunda stilleben som slog an på många på grund av känslan. Ett historiskt stilleben som är vackert och kreativt utförd och som förstärktes med sin sepiatoning. De gamla vykorten, pipan och de för fotografen uppställda personerna blev en trevlig kombination. Men vi tycker att pipan skulle vara stoppad. Den passande vinjetteringen bidrar till att den blir en gammal och åldrad bild. Bra utfört passepartoute-arbete.

Stort GRATTIS från en enig jury!!!