Svart-vitt

Vi värderade att bilderna innehöll både svart och vitt samt att det fanns balans i hela gråskalan. Bedömande fotoklubb: Eksjö Fotoklubb.
(Klicka på bilderna för större format)

1:a. 1453 B (Mikael Lund)
En bild med attityd. Den hårda kopieringen med blixtljus framhäver det lite tuffare hos tjejerna. Både kopiering och motivet stämmer bra överens.
Mikael Lund

2:a. 1458 1 (Daniel Hjärtberg)
Kriterierna uppfyller temat svart/vit. Vi noterar en ljusreflex i ögonen hos båda två. Bilden kan vara motsägelsefull, dottern ser kärleksfull ut medans fadern ser något ”kallare” ut…som om att de fått ett sorgebesked. Bra skärpa och bakgrunden är fint nertonat. Ett bra porträtt.
Daniel Hjärtberg

3:dje. 14-54-2 (Istvan Csomortani)
Ett sådant motiv är inte lätt att fånga. Bra skärpa på ”huvudpersonerna” men en bild som kan bli tråkig i längden om man inte är fågelintresserad. Kanske hade bilden gjort sig bättre i färg.
Istvan Csomortani