Månadens Bild 1

Månadens Bild, deltävling 1.

Bedömande klubb: Österlens Fotoklubb.

1. ”Hund och barn” Marianne Lindblom.

Dennis

Bedömning:
En solklar vinnare. Bilden stack ut ur mängden så här var vi inte det minsta tveksamma.Hela juryn enades omedelbart om att detta är BILDEN.En klassisk underbar svart-vit bild som gjord av en mästare.Hundens majestätiska blick står i kontrast mot pojkens ”pillemariska” uppsyn.Fantastisk direktkontakt med både hund och pojke. Även om man flyttar sig lite i sidled så tittar dom båda direkt på betraktaren.Ett härligt ljus och en lite uppkäftig beskärning. Motivet är inte helt centrerat vilket ger ytterligare pluspoäng. Hunden i mörka toner och pojken i ljusa, helt underbart. Även miljön är tilltalande…Det är svårt för betraktaren att veta om det är hunden eller pojken som är ”boss” på gården.

En outstanding teknik ungefär som ”äkta mörkrum”. Bra jobbat!

2. ”Blad i vatten” Christer Karlsson.

Bedömning:
En bild som först inte var med i toppstriden. Den vandrade sakta men säkert uppåt ju mer vi betraktade den.Bilden har underbart dämpade färger och en ”avsaknad” av skärpa som ger den ett måleriskt intryck. Lite impressionistisk som en bättre tavla att hänga på väggen. En väldigt rogivande bild.Snyggt med matt papper som gör att bilden kan betraktas utan störande reflexer. Vi upptäckte att bilden gjorde sig fantastisk bra även i lite dämpad belysning vilket är mycket ovanligt.

3. ”Isben” Jennifer Gustafsson.

Bedömning:

En istapp i motljus ger en vacker abstrakt bild som ger fantasin spelrum. Vi uppskattar det väl tilltagna tomrummet i högra sidan av bilden, hade varit katastrofalt om istappen hade varit centrerad i bilden. En fin bakgrund i oskärpa med dämpade färger.I all sin enkelhet är bilden behaglig och tål att betraktas länge.