Månadsmöte 5 april

Protokoll medlemsmöte nr 3/2018
Datum: 2018-04-05
Plats: Klubblokalen

Kvällen startades med att Marianne hälsade alla välkomna till kvällens medlemsmöte.
På kvällens agenda gicks följande igenom:

  • GDPR: Diskussioner kring detta och vad vi som klubb bör göra både innan och då det träder i kraft. Det är bäst att ha skriftligt samtycke från medlemmarna, men främst från våra yngre minderåriga medlemmar. Ett avtal har skickats ut till alla medlemmar att fundera på om vi ska använda eller inte. Vi kom överens om att de nya medlemmarna samt de minderåriga medlemmarna ska börja med att skriva under avtal. De ”gamla” medlemmarna får gärna skriva på om de vill, men klubben anser att dessa medlemmar godkänner villkoren att klubben hanterar vissa personuppgifter samt lämnar vidare uppgifter i form av namn och medlemsnummer på de som tävlar, så länge som dom betalar medlemsavgiften.
  • Vetlandafesten: Det är inlämnat till kultur och fritidsnämnden att vi vill delta hela dagen/kvällen som rörliga fotografer och dokumentera festligheterna.
  • Östsvenskan: den 15 april arrangerar vi årets östsvenska fotostämma. Roligt om så många som möjligt vill delta och anmälan görs till kassören Helena Holmstrand.
  • Nästkommande månadsmöte:
    Maj: Här föreslogs att vi gör en foto-promenad om vädret tillåter detta. Samling vid klubblokalen och sedan går vi åt något håll därifrån. Medhavd egen matsäck om vädret är bra. Vid dåligt väder stannar vi kvar i klubblokalen och Helena Gunnarsson lovade ta hand om fikat vid inomhusväder. Vi har eventuellt genomgång från Östsvenskan alternativt bild-bedömning för Höganäs FK istället för promenad.
    juni: gökottan bestämdes att det blir den 3 juni. Plats inte helt bestämd, men lutar åt att bli någonstans runt Skede, Kråkshult. Mer förslag på platser samt omröstning blir det på mötet i maj.

Efter fikat redovisades resultatet av inlämningen av svartvitt. Totalt var det 11 inlämnade bilder och som vi konstaterade redan på månadsmötet i mars, så var det mycket hög kvalitet på samtliga bilder. Höganäs FK bedömde bilderna och pallplaceringarna blev följande:

1:a plats Ann-Britt Farmare, 2:a plats Daniel Hjärtberg, 3:e plats Helena Gunnarsson

Stort GRATTIS till denna topptrio!

Efter redovisningen gick vi loss på lite bildredigering. Hur man ändrar storlek på bilder i både Lightroom och Photoshop. För att nå vissa krav på bilderna storleksmässigt, tex vid digital inlämning där bilderna har ett max mått av 2000px på längsta sidan, så räcker det kanske inte med att bara minska storleken på bilden. Ofta så finns även en maxgräns på 1,5 MB alternativt 2 MB. För att bilden ska klara dessa krav kan man behöva minska kvaliteten på bilden, alltså inte spara i högsta formatet, utan kanske spara som en hög fil 8-10 istället för 12.

Mötesordförande tillika sekreterare

/Marianne Lindblom/