Månadsmöte 5/3

Månadsmöte 2005-03-05

Trots det angenäma vädret och den annalkande våren hade ett tjogotal medlemmar denna gång hörsammat kallelsen och infunnit sig i klubblokalen.

Till vår glädje var två av dessa nya medlemmar, dessutom ungdomar, med mycket god marginal på rätt sida om 50-årsstrecket. Dessa var Anneli Uusitalo och Marcus Carlström. Vi hälsar dem varmt välkomna.

Den tidigare föreslagna ändringen av stadgarna, innebärande att även personer ”utanför” klubben kan kallas till hedersmedlem godkändes för andra gången och är därmed en fastställd ändring av klubbstadgarna.

Klubben har anmält sitt intresse att deltaga i ”Vetlandafesten” den 30 maj. Som ansvariga för att komma med förslag till aktiviteter och att medverka på platsen utsågs Eva J, Ann-Britt och Bill. Därmed var isen bruten och även Tommy och Istvan anmälde sig. Sannolikt kommer de flesta medlemmar som har möjlighet att medverka, att infinna sig den 30:e.

Resegruppen visade ett väl förberett arbete med skriftliga beskrivningar av Gränsö Naturreservat, Friluftmuséet i Gamla Linköping och Misterhults Skärgård. Ett annat alternativ var att besöka Poul och hans hustru i Hällekis. Till förslagen lades även ett besök i Norra Kvill Nationalpark. Se bild. Tack för ett bra jobb !

Norra-kvill-902

Klubben prenumererar på tidskriften FOTO. Denna kommer av skilda skäl att läggas ner och ersättas av ”Digital Fotografi för alla”, som i varje nummer kompletteras med en CD skiva med bl a olika bildbehandlingsexempel. Lennart (jag) presenterade tidningen. Den planerade visningen av innehållet i en medförd CD fick dock skrinläggas då tekniken ”fallerade”. Nåja, det blir väl fler möjligheter.

Vid olika typer av framträdanden vore det trevligt med en enkel jacka eller liknande med logo och tryck (”Vetlanda Fotoklubb”). Anders, Lennart N och Daniel undersöker var man beställer sådana. I princip skulle det räcka med ett 15.tal tröjor/jackor (Jackor vore att föredra, för användning vid kalenderförsäljning.) Vill någon ha en ”egen” jacka får vederbörande betala ur egen ficka.

Studentbalen går av stapeln den 22 maj, vilket ger många fototillfällen…….

Nästa möte skulle enligt schemat vara den 2 april, vilket dock råkar vara Skärtorsdagen. Vi beslöt att flytta fram mötet en vecka (och hoppas att lokalen är ledig).

Så en blomma till Helena och Eva F, som fått förrådet att se ut som –  ett förråd – snyggt !

Ett fåtal bilder lämnades för synpunkter av Vagn Liest  (Besöker klubben 7/5).

Tävlingsbilder ”Svartvitt” lämnades till Eva.

Årsavgiften skall vara inbetalad senast 1 mars. Inom kort kommer  Kassören och Sekreteraren (Helena och jag) att rensa upp i medlemsförteckningen och utan misskund stryka de som inte betalat.

Eva och Marianne redovisade resultatet av Månadens Bild, etapp 1 (av tre detta år). Topp tre: Ann-Britt, Lennart O, Mikael. Övriga resultat finns under ”Tävlingsresultat” på denna hemsida. De tre bilderna kommer att publiceras under ”Vinnarbilder”.

På nästa möte skulle omröstning hållas för de tre bästa bilderna från varje etapp av Månadens Bild 2014. Ur dessa 12 bilder, som finns redovisade under vinnarbilder, och ev kommer att sammanställas som ett inlägg, ska segraren med ”ÅRETS BILD”, utses.

Au revoir !
(Måste ju visa att jag försöker lära mig franska)