Månadsmöte 7/5

 

Dagens (kvällens) möte var avsedd att inledas med en kortare fotopromenad med samling vid Illharjen, men vädret inbjöd mera till inomhusverksamhet än promenad i det fria, så kl 19.00 slog Mikael klubban i bordet och förklarade mötet öppnat.

Före dagens huvud-programpunkt avhandlades snabbt två frågor, Gökottan och Klubbjackor.

När det gäller Gökottan har Eva F sammanställt ett PM, med anmälan om deltagande och ev gemensam lunch. Evas PM bifogas,
För en fortsatt utredning om klubbjackor ansvarar Daniel. Resultat/Förslag kommer så småningom.
Fråga 3, Vetlandafesten skulle Helena redogöra för. Informationen hade lagts exakt på vår mötestid, så Helena hade utsänts som kunskapare.

Så till kvällens höjdpunkt. Vår fotovän, till professionen psykiatern Vagn Liest hade tillsänts ett antal bilder. Urvalet stod vi  själva för – ”Varför kom inte min bild bättre i tävling?” –  ”Kan dessa bilder duga som tävlingsbilder ?” etc.

Vagn, som till vardags i sin tjänst analyserar lyckliga och olyckliga patienter hade alltså denna kväll uppdraget att analysera cirka 25 bilder.

Efter genomgången analys förvånas man av hur mycket en bild innehåller av små och stora beståndsdelar. Ingen kan förbjudas att verkligen gilla sin egen bild, men om någon påpekar att den kanske kunde ha justerats en smula med personers placering, beskärning, skärpedjup mm så blir man helt plötsligt tveksam och inser att bilden kanske inte blev helt ”färdig”.

Vagns suveräna framträdande med sin skarpa iakttagelseförmåga gav oss verkligen något att tänka på. Omdömena från Vagn avsåg inte att ”mörda” några bilder, men nog fick vi lära oss att ta emot både positiv och negativ kritik och det är ju på så sätt vi lär oss att se kritiskt på våra egna bilder – allt för att nå ett bättre resultat. Vi bugar och tackar !!! (Vagns skriftliga kommentarer bifogas).

Så återkom Helena med nyheter om Vetlandafesten. Den egentliga festen börjar redan kvällen före den 30 maj, alltså den 29 med ett underhållningsprogram (mot någon form av avgift) – ”festen” i övrigt var kostnadsfri.

Summan av kardemumman var att cirka 100 föreningar kommer att visa upp sina specialiteter, 40 föreningar med någon form av scenframträdanden. Vi ansvarar för att ha vårt bord bemannat hela dagen, 10.00 – 16.00. Vi hamnar tillsammans med en grupp andra föreningar utanför Willys. Om vi har någon speciell information ska detta gå till ”Destination Vetlanda”.

Resultatet av fototävlingen ”Mitt Vetlanda” kommer också att presenteras. Vad vi vet är att Bertil tillhör den utvalda gruppen ”vinnare”.

Så till sist inlämning av ”Fingals Minne” och resultat av Månadens Bild 2.

Resultatet av Månadens Bild var rena familjfesten. Marianne placering 1 och 3, dotter Jennie placering 4.

Att Jennifer kompletterade med placering 2 gjorde ju att ungdomarna (Marianne räknas givetvis in som ungdom) sopade golvet med oss gamla stötar.

Så ska det vara ! Nu kavlar vi upp ärmarna och förstår att nu är det allvar……

STORT GRATTIS till alla tre !

Välkomna till Gökottan !

Lennart