Månadsmöte 7/4

Protokoll medlemsmöte nr3/2016 Datum: 2016-04-07 Plats: Klubblokalen

Kvällen startades med att ordförande Mikael Lund hälsade oss alla välkomna. Antalet deltagande medlemmar på detta möte var 13 stycken.

 

Mikael började med att gå igenom styrelsens senaste protokoll samt uppkomna frågor och förslag på mötet:

 

  • Brev från Paul: Information om boende i Kinnekulle. Frågan om intresse finns till en resa dit.
  • Hemsidan: kommentarsfältet är nu igång igen. Verkar endast fungera på nya inlägg dock.
  • RFS & Östsvenska Fotodistriktet:

Östsvenskan gick av stapeln i Rimforsa i år. Det var 7 personer från Vetlanda Fotoklubb som fanns på plats. Över lag hade vi mycket god kvalitet på våra bilder och tog hem inte mer än 6 diplomplatser och en 3:e placering. Vetlanda FK arrangerar Östsvenskan år 2018 i samband med klubbens 70 års jubileum.

  • Fotoutställning: Museet kommer till hösten att ha en fotoutställning. Vi ska undersöka om vi kan hänga med på detta och visa bilder där.
  • Vikingamarknaden: Intresseanmälningar tas fortfarande emot. Hitintills har några anmält sitt intresse att delta. Förslag på hur vi ska ta betalt för bilderna kom upp, antingen pris per bild eller klumpsumma.
  • Konfirmandfotografering: Intresseanmälan för att hjälpa till med detta tas tacksamt emot. Det är två datum, 5/5 två grupper á 21 personer per grupp och den 21/5 två grupper á 16 personer per grupp.
  • Gökottan: Den 19 juni ger vi oss iväg till Hörnebo Skiffergruva, med några stopp längs vägen.
  • Vetlanda Festen: Anmälan till detta har mailats ut av ordförande. Festen är den 28 maj och hjälp behövs hela dagen, olika pass.
  • Nästa medlemsmöte: Blir den 12/5 då har vi bildinlämning av svart/vitt, samt föreläsare som vi får lyssna på.

Efter detta var det dags för lite god fika och sedan fick vi ta del av Åsa´s lek med ljus. Underbara bilder och mönster som man kan få utav detta sätt. Ett meditativt fotograferingssätt där ficklampor sätts i gungning och kameran ställs in på långa slutartider. Slutartiderna kan variera från 10 sekunder ända upp till 2 minuter. Färgmönster kan skapas med hjälp av färgat silkespapper som tejpas fast på ficklampan med svart eltejp. Åsa förklarade väldigt bra och duktigt hur hon gjort och jag tror vi alla blev väldigt imponerade av bilderna. Vill man veta mer om denna teknik, kan man söka på light photography på nätet.

Tiden räckte även till att gå igenom fler bilder från föregående möte, vilket var väldigt uppskattat.

 

 

Mötessekreterare                                             Mötesordförande

 

 

/Marianne Lindblom/                                       /Mikael Lund/