Månadsmöte 6/10

Kvällen startades med att ordförande Mikael Lund hälsade oss alla välkomna. Antalet deltagande medlemmar på detta möte var 14 stycken.
Lennart O började med att tacka klubben för gåvan till Gunillas begravning. Därefter gick Mikael bör igenom klubbangelägenheter samt uppkomna frågor och förslag på mötet:

  • Biblioteksfönstret: den 10 oktober byts bilderna ut i fönstret. Eva F, Cecilia och Daniel hjälps åt med detta. Vi ska även få upp en digital skärm till bytet och digitala bilder skickas till Mikael.
  • Kollektion ÖFD: Kollektionen till Östsvenskan ska även vara digital. Tävlingsbilderna skickas för bedömning den 10 oktober.
  • Vindbonusen: ska sökas senast den 31 oktober
  • Kalendern: är på G, men det är svårt med att hitta bilder. Hjälp med att spåna lite och hitta bilder tas tacksamt emot.
  • Frågor: En fråga från Eva J om att det tar lång tid att öppna bilder från extern hårddisk. Lite tips och trix kom från flera medlemmar om varför och hur man kunde försöka att göra.

 Efter detta var det dags för lite god fika och sedan fick vi lyssna på Emma Ivarsson.

Emma började fotografera för ca 10 år sedan och startade 2013 sitt företag. Hon är född och uppvuxen i Vetlanda och har idag fotograferat ca 50 st bröllop men även barn och familjefoton. Hon har även fotograferat i Toscana. Att bli fotograf var inte Emmas förstahandsval, utan hon ville bli musiker egentligen. Men nu är hon en väl etablerad fotograf och 2015 vann hon årets bröllopsbild i den största bröllopstidningen som utges. Emma tycker bäst om att fotografera så naturligt som möjligt. Bästa ljuset anser hon vara precis innan solen går ner. I alla hennes bilder så försöker hon få fram sin stil och det kan vi nog alla hålla med om att hon får fram. Underbara bilder fick vi se och hennes deltagande på mötet var mycket uppskattat.

När Emma pratat färdigt hoppade vi raskt över till att redovisa tävlingen Fingals Minne. Denna tävling bedömdes av Askersunds FK och de tre topp bilderna blev som följer:
1:a Daniel
Motivering: bilden på rallarrosen har inga svagheter. Ett underbart ljus med en solstråle precis på rätta stället. En fin skärpa med blänk i bladen och en mjukt nedtonad bakgrund. Mycket välkomponerad. GRATTIS!

2:a Ann-Britt
Blåvingen? På väddblomman var en stark aspirant på första platsen, men den något slarviga monteringen och det ljusa oskarpa axet nertill stör. I övrigt mycket vackert och välkomponerad.

3:a Eva F
En mycket fin bild på svalan. Den faluröda väggen tar upp färgen i fågelns haka och hjässa mycket fint. Bra komponerad.

Nästa möte blir den 10 november 2016

Mötessekreterare                                      Mötesordförande

/Marianne Lindblom/                              /Mikael Lund/