Månadsmöte 2 november

 Protokoll medlemsmöte nr 7/2017
Datum: 2017-11-02
Plats: Klubblokalen

På detta månadsmöte deltog 10 medlemmar samt 4 inbjudna gäster av kvällens föreläsare Ann-Britt.

Marianne började med att gå igenom följande klubbangelägenheter:

  • Swish: Klubben har nu fått igång betalsättet swish. I klubbens förråd finns en skylt med vårt swishnummer samt en QR kod utskrivet.
  • Kalendrar: Kalendrarna är nu tryckta och klara för försäljning, priset i år är 70 kr, samma som föregående år.
  • Kurs fotobok: Vi har fått erbjudande om att ha en kurs i att göra en fotobok, men vi avböjer detta nu och ser om vi inte kan få till en sådan kurs nästa år istället.

Efter lite fikat släppte vi loss vår föreläsare för kvällen, Ann-Britt Farmare som visade sina diabilder från Pakistan. Ann-Britt är uppvuxen med fotograferande då hennes pappa dokumenterade fotografiskt på 50 talet. Själv började hon att fotografera vid 20 års ålder. Ann-Britt är utbildad sjuksköterska och jobbade, som 27 åring, för Sida i Pakistan under 2,5 år. Där dokumenterade hon många händelser med hjälp av diabilder. Hon visade oss bilder på väldigt vackra vyer från där hon arbetade, men hon visade även bilder på förlossningar, brännskador och fallolyckor m.m. Bilder som jag tror berörde oss alla på ett eller annat sätt. Hon visade även att de som arbetade för Sida, försöker skapa sysselsättning i flyktinglägren som ex mattvävarskola och experiment med att skapa solugnar eftersom det inte fanns någon ved.

Folkslaget i detta område i Pakistan är inte muslimer. Deras samhällen består av hus som är byggda med en speciell byggteknik med bl.a. lera och träd. Man odlar bla mullbär, majs, mango, valnötter, aprikoser mm.

Vi avslutade med att redovisa vinnarna i kollektionstävlingen:

1:a Plats Marianne Lindblom
Bra kollektion som är genomtänkt
Bra skärpedjup
Bra kollektion som är genomtänkt, härliga dova färger. fina linjer, fint skärpedjup på alla tre bilder.  Hade bild nr 2 inte haft den mörka överkanten så hade kollektionen varit mer jämn. Dessa skulle passa som triptyk.

2:a Plats Eva Jonasson
Bra färger
Fint ljus
Fina makrobilder med bra ljus och fina färger. Lite mörka i nederkanten på blåsippan
Krokusen kändes som den inte hörde hemma bland sipporna. Men annars en vacker bild på krokusen

3:e Plats Karin Gustafsson
En del blev påverkade av det och en del inte.
Jämn kvalitet
Tidstypiskt
För denna typ av bilder hade det varit mer intressant om man hade gått närmare och varit samma höjd som tiggarna.  En känsla med benen, var att många gick bara förbi.

Stort GRATTIS till alla!

 

Mötesordförande tillika sekreterare

/Marianne Lindblom/