Månadsmöte 6 april

Protokoll medlemsmöte nr 3/2017
Datum: 2017-04-06
Plats: Klubblokalen

Kvällen startades med att några medlemmar samlades vid kl 18 i Frejahuset för att titta på Ingemar Claessons fotoutställning. En mycket fin utställning där bilderna var helt magiska. Därefter tog vi oss tillbaka till klubblokalen för vårt månadsmöte. 13 st medlemmar var samlade för kvällens möte, varav 2 nya medlemmar som hälsades välkomna in i gemenskapen.

Marianne började med att gå igenom följande klubbangelägenheter:

  • Samarbete med NVB: Linn Austli vid NVB har skickat ett mail till oss med frågan om vi är intresserade av att hålla i en eller två workshops för ungdomarna på Powerhouse. Detta kan vara intressant på alla sätt, men vi måste ha frivilliga som hjälper till. Linn skrev även att Norrgården äldreboende och eventuellt Bäckagården skulle vilja ha en fotoutställning från oss, gärna men gamla och nya bilder från orten. Vi pratade lite om detta på mötet och kom fram till att vi har många gamla kalendrar som de skulle kunna få till en början, tills vi har en färdig utställning att visa.
  • Vikingadagarna: Vi har fått förfrågan om att fotografera på vikingadagarna även i år. Vi undersöker detta närmre hur de har tänkt sig. Marianne kontaktar Frank Wetter som skickat förfrågan.
  • Östsvenskan: Marianne redogjorde lite snabbt från årsstämman. Vetlanda FK har 2 suppleantposter i Östsvenska styrelsen, det är Helena H och Marianne som sitter med i år, då vi är värdar för Östsvenskan 2018. Tävlingsresultaten från de olika deltävlingarna i Östsvenskan blev som följer:

Klass A: Kollektion
8e plats – Eva Jonasson, diplom

Klass B: Fritt tema
3e plats – Helena Gunnarsson, diplom samt plakett
6e plats – Lennart Olsson, diplom
10e plats – Alf Windborg, diplom
11e plats – Jennie Lindblom, diplom
14e plats – Helena Gunnarsson, diplom
17e plats – Lennart Olsson, diplom
18e plats – Alf Windborg, diplom

Klass C: Arkitektur
6e plats – Istvan Csomortani, diplom
11e plats – Istvan Csomortani, diplom

Vetlanda FK blev totalvinnande klubb i klass B fritt tema och fick en glasvas samt diplom!
STORT GRATTIS till alla duktiga fotografer som deltog i alla klasser!

  • Vernisage i apoteksparken den 13/5: en eventuell foto-promenad skulle kunna göras i samband med detta.
  • Gökottan: Månadsmötet beslutade att lägga gökottan den 4 juni, mer info om detta kommer senare.
  • Vetlandafesten: Styrelsen beslutade att inte delta i år. Vi har varit med några år nu och det har inte resulterat i några nya medlemmar hittills.
  • Nästkommande månadsmöte:
    Maj: vi träffas den 4 maj i klubblokalen. Bertil visar bilder och Marianne fixar fikat.

Det kom även upp några punkter i samband med ovanstående punkter:

Vi har ju letat efter ett mer permanent fönster där vi kan visa våra bilder. Karin G åtog sig att kolla med begravningsbyrån och återkomma med svar. Eftersom jag är lite sen med protokollet, så har vi redan fått ett positivt besked från begravningsbyrån! Vi får använda det ena av deras fönster till våra bilder, vilket är väldigt roligt!

Nästa punkt som kom upp var från Bertil. Han har en komplett samling av våra kalendrar (38 st) som han vill sälja. Är det någon som är intresserad av detta, kontakta Bertil Eriksson för mer info.

Lennart O hade fundering inför nästa Östsvenska, om vi ska ha titlar på våra deltagande tävlingsbilder? Marianne och Helena H får ta med sig detta till nästkommande ÖFD styrelsemöte.

Sista punkten som kom upp var avtackning av förra ordföranden Mikael Lund. Helena H tackade honom för sitt arbete i klubben och överräckte en blomma som tack.

Därefter var det dags för lite fika innan alla bildredovisningar. Vi började med vår kollektion från förra året, som har varit på ombedömning, då förra bedömningen blev felaktigt bedömd som enstaka bilder och inte som kollektion.
Totalt var det 9 kollektioner som Askersunds FK bedömde. De vinnande kollektionerna blev följande:
1a Lennart Olsson
2a Eva Fernholm
3a Alf Windborg

Sedan var det dags för redovisning av svartvitt, där följande trio tog hem segern enligt Bollnäs FK´s bedömning:
1a Eva Jonasson
2a Åsa Svensson
3a Marianne Lindblom

Stort GRATTIS till er alla! Bilder och resultat kommer på hemsidan så småningom.

När vi gjort färdigt redvisningarna, så var det dags för vår lilla interna bildvisning. Efter förra månadsmötet hos Josefins foto, så kunde de som ville skicka in porträtt på något levande för en diskussion bland oss närvarande medlemmar. Några hade skickat in bilder och vi kunde konstatera att det är svårt att få till porträttbilder då det är så många olika faktorer som spelar in.

Många fina bilder fick vi titta på under kvällen och vi gick hem nöjda och glada allihop!

Eftersom Vetlanda FK står som värd för Östsvenskan 2018, behöver vi börja planera inför detta redan nu. Förslag på lokal etc tas tacksamt emot! Vi måste hjälpa till allihop för att få det att fungera!

 

Mötesordförande tillika sekreterare

/Marianne Lindblom/