Månadsmöte 2 mars

Protokoll medlemsmöte nr 2/2017
Datum: 2017-03-02
Plats: Freja

Kvällen startades med Ann-Britt hälsade alla välkomna till Freja. Hon berättade om verksamheterna som finns i Frejas lokaler samt lite av husets och föreningens historia. Därefter lämnades ordet över till Josefin på Josefins Foto.

Josefin visade många av sina underbara bilder och berättade om sin väg fram till den hon är idag. Hon har haft sitt företag i ca 1,5 år och valt att rikta in sig mest på gravidfoto, men även bröllop samt familjefotografering. Josefin visste redan innan gymnasiet att hon ville ha eget företag, så att gå handel på gymnasiet var ett självklart val. Som fotograf utbildar hon sig med att delta i olika workshops och har bl.a. gått en utbildning i nyföddfotografering för Emelie Olsson.

Josefin gillar att fotografera med fasta objektiv (50 mm samt 85 mm), hon gillar det ”suddiga” som blir vid bländare 1,4. Eftersom Josefin gillar att fotografera i naturligt dagsljus, använder hon sällan blixtar men i hennes studio finns både blixtar samt dagsljuslampor. Hon fotograferar även för Karlsson varuhus i Sverige. Bilderna levereras till kund både i färg och svartvitt efter att hon redigerat bilderna i Photoshop.

Efter att Josefin visat sina bilder och berättat om sina erfarenheter blev det dags för fikat. Hembakt äppelkaka med vaniljsås bjöd Cecilia på tillsammans med goda smörgåsar. När fikat i stort sett var klart började Marianne gå igenom klubbangelägenheter samt uppkomna frågor:
• Styrelseprotokoll: finns i en pärm i klubblokalens förråd, för de som vill läsa. Mötet beslutade att styrelseprotokollen inte kommer att skickas ut till medlemmarna. Klubbangelägenheter som behandlas vid styrelsemötena, tas upp på medlemsmötena så alla får information om vad som händer i klubben.
• Samarbete med NVB: Linn Austli vid NVB deltog på styrelsemötet den 23 februari. Där berättade hon lite om deras verksamhet och att vi kan få hjälp genom henne att anordna ex utställningar och föreläsningar m.m. Vi kommer att hålla kontakten framöver och detta samarbete kan förhoppningsvis leda till att klubben kan synas utåt lite mer än vi gör idag.
• Sportlovsarrangemang: den 14 februari anordnade vi även i år en dag för sportlovslediga ungdomar. Vi som deltog var Daniel, Åsa, Eva F, Helena och Marianne. Alla hade en trevlig dag och våra två entusiastiska deltagare var med än nöjda med dagen. Vi har efter denna dag fått en ny medlem, Simon, som vi hälsar välkommen till gemenskapen i klubben.
• Östsvenskan: anmälan till stämman i Värnamo skickas till Marianne senast den 24/3. Att föra klubbens talan vid stämman beslutade mötet att Marianne ska göra. Eftersom vi kommer att anordna Östsvenskan nästa år 2018, har vi även 2 suppleantposter i ÖFD´s styrelse. Dessa poster kommer Marianne och Helena att bli föreslagna till.
• Vernisage i apoteksparken den 13/5: en eventuell foto-promenad skulle kunna göras i samband med detta. Styrelsen kollar mer angående detta och åtekommer.
• Nästkommande månadsmöte: April: efter vår träff hos Josefin, var det tänkt att vi kunde gå hem och testa själva med porträttbilder av något levande (människa eller djur). Sedan skickar ni in 2 bilder var som vi kan gå igenom och diskutera på nästa möte. Inget avancerat men vi får chansen att berätta om vårt förfarande, hur man gjort med ex bländare, iso, ljussättning, optik etc. Bilderna skickar ni till marianne@lindblomsfoto.se

Innan kvällen avslutades, visade Josefin oss hur hon arbetar med blixtar och jag tror att vi alla blev inspirerade att henne på ett eller annat sätt.
Mötesordförande tillika sekreterare /Marianne Lindblom/