Månadens Bild 4

Hej på er!

Vi i Mariestads Fotoklubb tackar för förtroendet att få bedöma er tävling. Det var trevligt att se samtliga bilder monterade i passepartout. Överlag var det bra bilder rent tekniskt, så det som avgjorde placeringarna var stämningen i bilderna och hur väl fotografen lyckats förmedla detta. Vi som bedömt bilderna denna gång är Anders Sundberg, Jan-Erik Karlsson, Anna-Karin Johansson och Jonas Carlsson. Som alltid hoppas vi att eventuell kritik tas i den positiva anda som den är given i och kan tas med som något att tänka på vid nästa fototillfälle.

Mariestads Fotoklubb

Bilderna redovisas bakifrån.

Resultat: Påsikt

Placering

10      1409a

En skir grönska både i miljö och i motiv. Bra med de röda ljuspunkterna. Hade det blivit mer spännande om vi sett lite av inredningen från fotografens bil? Kanske. Den utfrätta himlen kan med fördel maskas bort, tycker vi.

9        1449

Bra fångat i farten. Skärpan ligger perfekt på ögonen. Mycket tom yta till vänster i bild.

8        1417-1

En bild som väcker intresse och diskussion. Vad är meningen? Vi greppar inte riktigt berättelse i bilden. Fönstret förbryllar oss. Varför dög inte den riktiga miljön utanför?

7        14-39-01

Två färger i flera olika nyanser. Huvudmotivet föredömligt frilagt. Snyggt med det korta skärpedjupet. Bra komposition och exponering. Dekorativ!

6        14-29-02

Kul bildidé. Färgskimret i fjällen ger liv åt den annars döda bildytan.

5        14-17-2

En bild som lever på ljuset och reflexerna. Härligt drag i färgerna. En mycket dekorativ bild, där vi gillar inramningen. Kanske kunde den högra flaskan ha flyttats in en aning, för att skapa lite luft till höger.

4        1453

Fräck och intensiv bild i reklamstil. Skärpan ligger snyggt på ögonen och ljussättningen är mycket bra.

3        14-51-00

Ett annorlunda porträtt som påminner oss om gamla svartvita filmaffischer. Vi får lite Greta Garbo-känsla. Avsaknaden av ögonkontakt förstärker mystiken. Rätt läckert helt enkelt.

2        14-39-02

Mycket påpassligt fångat, både vad det gäller motivet och den trolska stämningen. Bra kontrastverkan mellan ljusa och mörka partier. Fotografen ger oss betraktare möjligheten att skapa egna berättelser utifrån motivet.

1        1449
Ett blomporträtt! Mycket snygg ljussättning. Det korta skärpedjupet lägger fokus på det främre kronbladet och dess textur samt frilägger huvudmotivet. De blekgröna inslagen ger ett fräscht intryck åt bilden. En mycket dekorativ bild. Fotografen har dock vänt passepartouten fel. Är detta månne ett medvetet val? Vi gratulerar till segern.