Fingals Minne

Fingals minne.

Inlämning 6 oktober. Bedömande klubb Alingsås Fotoklubb.

1. (14-16.1). Ett av naturens konstverk som fotografen lyckats fånga. En bild som väcker funderingar. Fantasifull, färg, form, fångar Fingals finalplats.

2. (14-29.01). Enkel och stilren ! Vårkänslan och rörelsen i bilden fångar juryn. Skärpan oklanderlig.

3. (14-01.A) Motivet snävt beskuret. Mycket bra komposition med diagonaler i bilden. Perfekt skärpa.

4. (14-43.01). Vackra varma färger som tilltalar juryn. Fint kort skärpedjup.

5. (14-29.02). Vackert naturmotiv. Hela Juryn var enade om bra komposition och bra skärpa i bilden. Om motivet beskurits mer i överkant hade bilden lyfts ytterligare. Grå passepartout passar fint.

6. (14-35.00). Enkel ren bild som tilltalade alla i juryn. Motivet ligger fint i bildytan. Fina färger och ljus.

7. (14-49.1). Fin komposition, passar utmärkt i s/v. Diskussion om bildens skärpa. Överskärpan passar bra i den karga miljön. Minus för fel storlek på passepartout.

8. (14-17.1). Rolig och fartfylld bild. Tror personen på altanen sina ögon. Skärpt fotograf som hann ta bilden.

9. (14-7.2). En bild med innehåll. Trevlig komposition. Vår nyfikenhet väcktes…vad hände sen ?

10. (14-39.01). Harmoni och lugn i bilden. Fina speglingar i vattnet. Himlen kanske något utfrätt.

Bedömningen slutar med: Alingsås Fotoklubb (AFK) tackar för förtroendet ! Det har varit ett stort nöje att få bedöma Vetlanda Fotoklubbs fina bilder….om än inte det lättaste. Juryn har bestått av Annika Ason Ax, Jörgen Björme, Kalle Ekdahl, Ellen Ekdahl, Linda Franzén, Peter

Hansson, Alf Ljunggren, Hans Malmström och Birgitta Palmgren