Månadens Bild 2

Månadens Bild, 2.

Inlämning 5 maj. Bedömande klubb Karlsborgs Fotoklubb.

1. (14-43.01). En bild som är solklar vinnare. Fantastiskt ljus i en underbar miljö där modellen framhävs bra med fina linjer. Bra placering av modell och ett riktigt bra arrangemang. Ett stort grattis till vinnaren.

2. (14-39.00). En underbar stämningsfull bild med bra komposition och färgskala. Nostalgikänsla finns i bilden. Imponerande detaljrikedom i bilden.

3. (14-42.00). En skön ”havsbild” som ger känsla av fart och fläkt. Vi skulle vilja se lite mer av båten och se horisonten lite längre ned. Härliga färgskiftningar i det blå.

4. (14-16.2). Fin komposition och fin kontakt mellan människa och djur i trevlig vintermiljö. Något oskarp i ögonen.

5. (14-43.00). En skarp och påpasslig bild med en fin ögonkontakt med fotografen. Skrovmålet dominerar dock bilden lite väl mycket. Tekniskt mycket bra bild.

6. (14-16.1). En svårbedömd bild som åkte upp och ned i resultatlistan Vi störde oss på nederkanten där något har retuscherats. Svårt att placera bilden i tid och rum. Ljuslågan bidrar till positiv diskussion. Blicken i barnet är väl fångat.

7. (14-42.01). Trevlig och traditionell bildvinkel och tekniskt bra.

8. (14-7.1). Vackert och stämningsfullt ljus i bilden med en dramatisk himmel. Bilden skulle må bättre av en beskärning i underkant.

9. (14-2.B). Fint belyst äng och ett behagligt ljus på huset med ett spännande skuggspel i förgrunden. Fotografen till höger stör bilden.

10. (14-29.02). En fint avbildad domherre som tyvärr är lite väl centrerad men där grenarna ramar in fågeln fint. En beskärning i höger kant skulle förbättra bilden.