Kollektion

Höganäs 2012-03-22

 

Hej!

 

Tack för att vi fick äran att bedöma era bilder. Kollektionerna håller hög teknisk kvalitet. Det syns att ni har några mycket duktiga fotografer i er klubb. Fyra fotografer, Glenn Johansson, Torsten Nilsson, Eva Åberg och Bente Jakobsen, har bedömd er bilder och vi kom fram till följande resultat:

 

Nr. 11

Sign. 14008.

 

Nr. 10

Sign. 1410. En mycket mörk kollektion, trots elden, som vi gärna hade set lite mer av. Vi tycker tanken är god men fotografen har inte riktigt lyckats.

 

Nr. 9

Sign. 1449. Vackra bilder men bild 1 och 2 är för lika. Bild 3 är jättebra. Dock tycker vi att bakgrunden är lite för skarp vit.

 

Nr. 8

Sign. 1443. Vi förstår att fotografen vill förmedla någon sorts mystik men tyvärr går budskapet inte fram. Vi tycker nästan synd om den stackars flicka som får stå och frysa i snön. Den tvärgående grenen i bakgrunden stör.

 

Nr. 7

Sign. 1435. Bild ett är avvikande. Varje bild för sig är bra men vi tycker inte riktigt de hänger ihop.

 

Nr. 6

Sign. 14-16. En intressant kollektion och vi var inte helt eniga om placeringen. Någon tyckte att ”maskarna” var otrevliga men vi var överense om att bildkvaliteten är i topp och att bild 2 och 3 är lite för lika.

 

Nr. 5 

Sign. 1429. Trevlig berättelse. Bra ljus och fina färger. Korgen med kantarellerna hade vi gärna delat på.

 

Nr. 4

Sign. 14-17. Rolig kollektion (fast kanske inte för älgen). Där är verkligen action. Bild 1 tycker vi är bra. Bild 4 tillfogar kanske inte mycket till kollektionen.

 

Nr. 3

Sign. 1434. En färgrik kollektion med bra djup, särskild i bild 1. Bild 3 drog tyvärr ner placeringen. Den skulle ha varit mer koncentrerad. Högersidan stör.

 

Nr. 2

Sign. 1440. Trots att bild 2 och 3 är lite för lika föll vi för denna vackra kollektion. Behagliga, harmoniska färger.

 

Nr. 1

Sign. 1444. Denna kollektion är klart bäst. Inga upprepningar, ändå hör bilderna ihop. Välgörande med svart-vit. Detaljerna kommer fint till sin rätt.

Grattis till en duktig fotograf!

 

Med vänliga hälsningar

Bente Jakobsen

Ordf. i Höganäs FK