Månadens Bild 1

Karsjö den 22 februari 2012..

And here are the result of the Ljusdals jury…

Skämt åsido, tack Vetlanda fotoklubb för att vi fick bedöma Er fototävling. Vi har bedömt ett antal tävlingar genom åren och vi får väl säga att den tekniska och konstnärliga nivån på Era bilder ligger väl något över medel jämfört med de tävlingar vi bedömt tidigare.

Så här gjorde vi: Vi plockade bort bild för bild bakifrån så att säga och när det var tio kvar började vi titta noggrannare på bilderna. Sedan började vi rangordna de tio kvarvarande, i början var vi inte helt överens, men efter lite kompromissande kom vi fram till nedanstående resultat:

1. 1450-1 Gatlyktor. En härlig kvällsbild med mustiga färger, linjerna ligger skarpa i bilden. Dessutom ett snyggt ”mörkrumsarbete”.

2. 1433-0 Ravin. Det är färgklicken som gör bilden, utan den hade den inte varit bland de tio bästa. Färgklicken kunde varit något större och det kunde varit något bättre teckning i högdagrarna.

3. 1429-1 Grodan. Gullig, men fotografen kunde gått lite närmre och kanske placerat grodan i gyllne snittet. Ett plus för plåstret, har grodan bitit?

4. 1449 Katt. Närgånget porträtt av en katt, ögat och nosen ger en spännande diagonal och skärpan är där den ska. Tyvärr för hård kontrast.

5. 1435-0 Fönsterbild. Rogivande eller harmonisk hur man nu vill uttrycka det, bra teckning i både hög- och lågdagrar. Gruppen var oense om det som händer på scenen stör eller tillför bilden något.

6. 1442-02 Sjöis. Vacker  vintervy, bra teckning  i hög- och lågdagrar, några strån mitt i bilden är dock störande.

7. 1443-01 Källaren. Som ett klipp ur en skräckfilm eller thriller. Här var vi delade, någon störde sig på att klänningen var utfrätt. Annars är bilden spännande.

8. 1417-1 Glassflicka. Fin familjebild, tekniskt bra men kanske inte någon tävlingsbild.

9. 1442-01 Husfasader. Mjuka fina färger men lite för rörig, hade tjänat på ett annorlunda utsnitt.

10. 1401A Kyrktak. Spännande linjespel och grafiskt tilltalande.

Grattis till de utvalda och lycka till i tävlingar framöver.

Christer Wallin, Harry Högberg, Erik Olsson och Kjell Nilsson

Ljusdals Fotoklubb.