Tematävling ”På väg”

Huskvarnas Fotoklubbs redovisning av Vetlanda fotoklubbs fototävling.  Motto: ”På väg”.

Vi tackar för att fått ta del av era 26 härliga bilder. Vi var 16 personer som gjorde den här bedömningen uppdelade på tre mindre grupper. Vi var alla överens om topp-placeringarna  även att vi hade svårt att rangordna de tre första bilderna…

Plats: Bild nr: Kommentar:
10 Pojke på cross, 14510 Fart i bilden. Lätt att tolka in mottot. Tekniskt bra med fin panorering.  
9 Kväll i stan, 1442B Speglingarna är det som gör bilden. Fint med färgerna. Kompositionen är bra. Det ljusa partiet ner till höger tar en del uppmärksamhet och klipps av i beskärningen.  
8 Paddlaren, 143902 Mjukheten är fin. Mannen strävar emot vågorna. Bra komposition. En triangel bildas mellan stenarna och mannen. Fin färgskala.  
7 Raggarbilen, 145302 Härlig fart i bilden. Fina färger. Lite för mycket asfalt i förgrunden, bilen hamnar lite väl centrerat. Fin kontakt med tjejen i framsätet. 
6 Barn på väg, 143502 Bilden har en känsla av att vara arrangerad och det störde lite. Kompositionen diskuteras. Bra ljus, mjukt och fint.  
5 Bergsbestigning, 1401A Bra djup i bilden. Den blå fläcken i himlen bidrar positivt som motvikt. En mäktig känsla. Bra teknisk kvalité och ett härligt linjespel i bilden. 
4 Fåglar på väg, 141010A Innehållet gör bilden. En rolig bild, bra fångat. Den tekniska kvalitén är ok utan att glänsa.  Bilden behöver en ram för att komma till sin rätt.
3 Tjejen på stigen, 145301 Den bild som vi diskuterade mest. Väldigt olika tycke om bilden. Känslan av att vara på väg finns där. Frågorna är många. Var har hänt, vart är hon på väg? Någon tyckte att bilden känns destruktiv, har en negativ känsla. Bra tekniskt gjord. Bra komposition.  Härligt ljus. Känns arrangerad.  
2 Bruna stigen, 1458A Två vägar. Fin kvalité med lite drömsk känsla. Ljuset leder in blicken i bilden mot lilla porten. Bra komposition. Bra med reducerat skärpedjup som softar till bakgrunden. 
1 Stationen, 1449 Uppfyller temat. Känsla av väntan. Bra komposition, bra teknisk kvalité. Färgerna diskuteras. Är vi på väg till Sverige från Danmark? I så fall är färgerna ett kreativt inslag. 
Sparv till himlen 14162 Den här bilden hamnade utanför topplistan men vi vill ge den ett hedersomnämnande för dess kreativitet! En bild som inte är de andra lik. Vågat och nytänk! Blir nyfiken på fotografens andra bilder…