Månadens Bild etapp 1

Söderköpings FotoFörening SFF

Hej Fotovänner i Vetlanda fotoklubb !

Först vill vi tacka för förtroendet att få bedöma er första deltävling av

Månadens bild !

Vi har varit 4 personer i juryn men lång men olika erfarenhet av fotografering, vi tror att det är viktigt att dra nytta av olika erfarenheter och ta in olika aspekter i bedömningen.

Vi konstaterade att det fanns många bilder med hög kvalitet i paketet vi fick till oss så det tog en bra stund att rangordna och bedöma. Efter ett par timmar så var vi i alla fall fullt eniga om resultatet.

Resultatet är:

Bildens namn Placering Motivering
1409A 1 Här var juryn helt enig om att denna bild var vinnaren. En härlig stämningsfull vinterbild som gör betraktaren rofylld. Fin skärpa färg och ett stort omfång av mörka och ljusa partier.
14-16.2 Skymning 2 En stämningsfull kvällsbild som väcker nyfikenhet, vad finns runt hörnet ? Vägen leder blicken in i bilden. Kan beskäras i nederkant.
1453 A       Nya Skor 3 En fint komponerad bild, armar och ben blir som linjer som leder blicken till skorna. Vi tyckte att bilden skulle gjort sig bättre i helt svart/vitt.
14-16.1

Groventré

4 Linjer och den runda formen samverkar, lugna behagliga färger, vad finns innanför dörren ?

Kanske att bilden skulle vinna på att beskäras något i nederkant.

1463-02 5 Fin inramning, bra exponerad , detaljrik och skarp.
MB 14-17.2 6 En konstnärlig skarp bild med få, fina färger. ”Ormhuvudet” skulle ha vunnit på att få mer luft framför, gärna något mer kontrast.
14-58 2 7 Den låga kameravinkeln gör att man kommer i nivå med motivet, bra komposition ger balans i bilden. Lite för låg kontrast, känns ej helt färdig, saknar ”sting” .. i bilden.
14012 8 Verkligen en bild med symmetri. Mannen i fönstret gör skillnad. Klockan saknar den riktiga skärpan.
1463-01 9 Ett fint fångat ögonblick, utstrålar värme , gemenskap och entusiasm. Vi tror att bilden skulle vunnit på ett kortare skärpedjup för mer fokus på motivet.
1406 A 10 Varm och fin himmel. Lite trolsk, dimmans slöjor lättar eller lägger sig.

Bilden har ett innehåll i förgrunden som inte kommer till sin rätt riktigt.