Arkitektur

Tema: Akitektur

Resultat samt kommentarer till bilderna från 1 till 10.

  1. En snygg svart-vit bild där fotografens placering skapat djup i bilden samt befunnit sig på lagom avstånd till motivet. Personerna till höger och bilens strålkastare ger liv i bilden. Bra kontraster.
  2. Gotisk katedral: Svart-vit kontrastfylld bild. Spännande och hemlighetsfull. Ljus och mörker i kombination med fotografens bildvinkel framför katedralen.
  3. Fågelholkar: Barnrikehus för fåglar skapade med humor. Variation på temat arkitektur. En rolig bild.
  4. Slott vid strandkanten: Kul perspektiv som om huset seglat på strandkanten. Muren i bildens nedre vänstra hörn stör lite. Till vänster skymtar en modern byggnad. Lite mer av den byggnaden skull öka kontrasten mellan gammalt och nytt.
  5. Taj Mahal på avstånd: De horisontella och lätt diagonala linjerna lyfter bilden men en beskärning av himmel och strand skulle lyfta bilden ytterligare.
  6. Drottningholms slott: Klassisk bild, som ett vykort. Fotografens placering på gräsmattan räddar helheten och människorna ger liv åt miljön som annars kan bli lite död.
  7. Stockholms central: Bilden är tagen lite från sidan och skapar rymdkänsla. De öppna fönstren och kvinnan med röd halsduk ger liv åt ett svårfångat perspektiv.
  8. Putsat hus i Vetlanda: Högersidan av huset är tyvärr borta men det finns en stämningsfull värme i bilden. Beskärningen av marken framför huset skulle lyfta fram cyklarna och ljuset i vattenpölen.
  9. Röd himmel svart hus: Himlen förstärker mystiken med huset i skuggan. Dramatiskt uttryck som är bra fångat. Det svarta husets siluett kan lättas upp. Husets arkitektur, form och linjer är spännande.
  10. Ett grått hus nerifrån: Uttrycker makt, ett fängelsetorn som kan sätta fantasin i rörelse. Prinsessan kommer snart att kasta ut sitt långa hår så den ridande prinsen har något att klättra i…

Bästa hälsningar
Bengt Hall och Bo Nilsson
Enskede fotoklubb