Fingals Minne

Hej Marianne och övriga fotovänner i Vetlanda!

Det är alltid roligt och lärorikt att se och bedöma andra klubbars bilder. Vi var totalt 10 personer som agerade jury, och här kommer resultatet:

Plac. 11
1439-01   Huvudmotivet är tyvärr inte skarpt, och bakgrunden är  överexponerad.
1443-1     Förgrunden är lite för mörk. Stjärnorna på den ljusblåa himlen ser inte äkta ut.

Plac. 10
1063-01   Någon av oss föll för färgerna och det abstrakta övre partiet.  ”Vågen” i forsen är tilltalande.

Plac. 09
1443-2     Det undre partiet med vass, näckrosblad och ljusreflektioner är mycket vackert, men (den manipulerade?) himlen uppskattades inte. Hur bilden har kommit till bryr vi oss inte om, men vi vill att det ska se trovärdigt ut.

Plac. 08
1442-       Det nedre hörnet med humlan är mycket lyckad. Men stora delar till höger är lite oroliga och drar till sig för mycket uppmärksamhet.

Plac. 07
1435-1     En mycket bra bildide´, men vi saknar den rätta skärpan och briljansen.

Plac. 06
1458-1     Ugglan är centralt placerad i bilden, vilket är helt rätt för ett fågelporträtt. Men den ljusa oroliga bakgrunden stör.

Plac. 05
1463-02   Fin skärpa, fina färger, mjukt vackert ljus. Kompositionsmässigt hade vi föredragit ett stående format med mera stam nertill. Alternativt skära bort lite av det gröna till höger.

Plac. 04
1409-B     En landskapsbild kilade in sig mellan fåglarna. Vackra färger, fina reflektioner och bra svärta. Välkomponerad.

Plac. 03
1435-2     En mycket fin bild på svalan. Den faluröda väggen tar upp färgen i fågelns haka och hjässa mycket fint. Bra komponerad.

Plac. 02
1409-A     Blåvingen? på väddblomman var en stark aspirant på första platsen, men den något slarviga monteringen och det ljusa oskarpa axet nertill stör. I övrigt mycket vackert och välkomponerad.

Plac. 01
1458-2     Bilden på rallarrosen har inga svagheter. Ett underbart ljus med en solstråle precis på rätta stället. En fin skärpa med blänk i bladen och en mjuk nedtonad bakgrund. Mycket välkomponerad.   GRATTIS !

Vid pennan:        Jürgen Puls

Askersunds Fotoklubb