Gökottan

Bildbedömning åt Vetlanda Fotoklubb med bilder på temat: Gökotta.

Vi hade en trevlig kväll när vi tittade på Era bilder. Vi var 8 medlemmar från Växjö Fotoklubb.
Alla kommentarer är gjorda i en positiv anda.
Fotobedömning är subjektiv och hade någon annan klubb bedömt bilderna så är det sannolikt att resultatet sett annorlunda ut.
Vår bedömning är att överlag saknades koppling till temat vilket är synd, det kändes som att temat i detta fall istället skulle varit Hörnebo skiffergruva.

Plats 1: Bild 1
Med ett härligt morgonljus och en social samling har vår vinnarbild en klar koppling till temat. Det händer mycket i bilden och vi var eniga om att denna bild skulle vinna.

Plats 2: Bild 22
Att fotografera betyder att måla med ljus vilket denne fotograf lyckats mycket väl med. Det är en trolsk stämning där blicken följer ljuset från vattnet upp mot solen.

Plats 3: Bild 19
Den mest teknisk perfekta bilden med en härlig bouquet i bakgrunden. Tyvärr har fotografen använt gif format vilket påverkar kvalitén negativt.

Plats 4: Bild 7
Bild som kittlar fantasin, sting i färgerna där man kan följa linjer ifrån vänster nederkant upp mot ansiktet.

Plats 5: Bild 6
Blicken följer ledstången till något spännande, den hade dock vunnit på en bättre bildbehandling.

Plats 6: Bild 3
Bra med lyktan i förgrunden och oskarp bakgrund, dock hade mer ljus på lyktan önskats. Lite kontrastlöst men tekniskt bra.

Plats 7: Bild 13
Bra komposition, dock har bilden ett grönstick och lutande horisont som vi tyckte att fotografen skulle åtgärdat.

Plats 8: Bild 17
Bilden sätter fantasin i rörelse och skärpan finns på det som flyter på vattenytan, dock borde träkanten i nederkant rätats upp.

Plats 9: Bild 11
Mäktigt och dramatiskt landskap med ett intressant perspektiv, tyvärr lite överexponerad.

Plats 10: Bild 2
Poesi i bild, ett drömlandskap där ljuset gör det drömska, dock är bilden lätt överexponerad i vänsterkanten.