SvartVitt

31 maj 2016.

Bedömning av bilder med tema svart/vit.

Vi värderade att bilderna innehöll både svart och vitt samt att det fanns balans i hela gråskalan.

1:a. 1453 B
En bild med attityd. Den hårda kopieringen med blixtljus framhäver det lite tuffare hos tjejerna. Både kopiering och motivet stämmer bra överens.

2:a. 1458 1
Kriterierna uppfyller temat svart/vit. Vi noterar en ljusreflex i ögonen hos båda två. Bilden kan vara motsägelsefull, dottern ser kärleksfull ut medans fadern ser något ”kallare” ut…som om att de fått ett sorgebesked. Bra skärpa och bakgrunden är fint nertonat. Ett bra porträtt.

3:dje. 14-54-2
Ett sådant motiv är inte lätt att fånga. Bra skärpa på ”huvudpersonerna” men en bild som kan bli tråkig i längden om man inte är fågelintresserad. Kanske hade bilden gjort sig bättre i färg.

4:e. 1458 2
En behaglig bild med bra ljus och fint djup i. Huvudpersonen befinner sig i gyllene snittet men bilden haltar p.g.a att hon är på väg ut ur bilden. Ibland kan det göra en bild mer mystisk, men inte i detta fall. En bra svart/vit bild.

5:e. 1451-2
En stämningsfull bild med sken av ett gammalt fotografi. Lite snävt beskuren. Störtande linjer en nackdel, tornet ser snett ut. Man saknar en hel inramning av trädkronan.

6:e. 14-54-1
Med temat svart/vit så är det bruna ”färgsticket” störande. Sepia..?? det saknas vitt i bilden. Mycket fint porträtt med bra skärpa av en kvinna med karaktär. Utan färgsticket hade den nog fått en högre placering.

7:e. 1463-01
Ingen Yatzy. Tärningarna är jämnt belyst, kopieringen är lite grå.

8:e. 1435-2
Väldigt fin svart/vit kopiering av isskulpturen. Denna bild diskuterades en hel del, blir tråkig i längden.

9:e. 1453 A
Intressant bild med mycket detaljer, men är för snävt beskuren. Bilden är en aning mörk men har både svart och vitt i sig. Vissa detaljer på bilen är överbelyst.

10:e. 1451-1
En bild som saknar skärpa. Denna bild kanske gör sig bättre i färg då stämningen skulle framhävas mer.

Laila Mikalsen Sundström
Eksjö Fotoklubb